dimarts, 1 de juliol del 2008

Circular núm. 2

XII ASSEMBLEA D’HISTÒRIA DE LA RIBERA
Guadassuar, 21, 22 i 23 de novembre de 2008
CIRCULAR NÚM. 2


Guadassuar, 18 de juny de 2008

Benvolguts amics i amigues:

L’arribada de l’estiu és un bon moment per informar-vos de l’organització de la XII Assemblea d’Història de la Ribera. A falta del programa definitiu, que rebreu una vegada estiga tancat juntament amb la tercera i darrera circular, en què s’inclouran el nom dels ponents convidats, les activitats paral·leles i les exposicions que es realitzaran a Guadassuar durant la segona quinzena de novembre, ara és el moment des del Secretariat Permanent i el Secretariat Local d’Organització de fer una crida a tots els investigadors i estudiosos, tant de la comarca com d’altres indrets valencians, per tal de programar i enllestir les comunicacions que es presentaran durant l’Assemblea.

Per tant, tots aquells que vulguen participar o que vulguen presentar una comunicació, hauran d’omplir la butlleta d’inscripció adjunta. Així mateix, hauran de presentar en un full el títol, el nom de l’autor i un resum del seu treball abans del 30 de setembre, a fi de lliurar-lo als participants juntament amb el material de l’assemblea. El treball a exposar haurà de presentar-se a l’organització i no superarà els 5 fulls, a fi d’administrar amb cura el temps d’exposició.
D’altra banda, el treball definitiu i per a publicar no haurà de superar els 25 fulls, a doble espai, i haurà de ser tramés en suport paper i suport informàtic (Microsoft Word 97 o versions posteriors). Es presentarà en l’Assemblea o posteriorment.
A més de les sessions miscel·lànies de costum, la sessió monogràfica d’enguany es centra en el tema Fires i mercats a la Ribera del Xúquer: de l’edat mitjana a l’actualitat. L’amplitud del tema permet diverses aproximacions, com l’origen dels mercats locals, els privilegis, les mercaderies i els mercaders, les parades, el control de pesos i mesures...; les botigues i els botiguers; la creació de xarxes comercials; el mercat com a impulsor o fre de les economies agràries; fondes i espais comercials, l’arquitectura de ferro...; dels supermercats als hipermercats, etc. Per facilitar-vos la recerca bibliogràfica us presentem la Guia bibliogràfica sobre el tema monogràfic, organitzada des de la perspectiva europea, hispànica, de la Corona d’Aragó i valenciana. Esperem que us ajude en el vostre treball.
Per altra banda, les sessions de l’Assemblea d’Història de la Ribera han estat convalidades per la Universitat de València amb 2 crèdits de lliure elecció. L’estudiant que sol·licite l’esmentada certificació haurà d’ingressar, a més de la matrícula d’inscripció, la quantitat de 24 € en concepte de gestió administrativa per part del Servei d’Extensió Universitària de la Universitat de València.
També el CEFIRE-Alzira certificarà l’assistència del professorat de la Comunitat Valenciana que ho sol·licite.
Us recordem que per a qualsevol informació i aclariment podeu contactar amb l’organització a través de l’adreça electrònica i del blog:
xii.assemblea.historia.ribera@gmail.com
xii-assemblea-historia-ribera.blogspot.com
O per escrit a:
XII ASSEMBLEA D’HISTÒRIA DE LA RIBERA
Ajuntament de Guadassuar
Carrer Major, 43
46610 Guadassuar (València)

Ben cordialment i a la vostra disposició,
J. Enric Mut i Ruiz,
Secretari Local d’Organització de la
XII Assemblea d’Història de la Ribera